COLORATO! Teken- en schilderlessen in Houten

CURSUS PORTRETTEKENEN VOOR GEVORDERDEN

Heb de cursus "Portret zien en tekenen" al gevolgd? Wil je meer je "eigen stijl" ontdekken en ontwikkelen? Dan is deze cursus, onder leiding van Carina van der Sluis, het ideale vervolg.

In deze vervolgcursus ga je experimenteren met meer varianten van het portrettekenen. Er zal meer afwisseling zijn tussen tekenen vanaf een foto (je kunt ook aan een familieportret werken) en tekenen naar model, er worden meerdere technieken behandeld na aanleiding van een aantal voorbeelden uit de (portret) kunstgeschiedenis. De 2 laatste lessen in de cursus worden besteed aan het maken van een Portret schilderij in Acryl. Je gaat dus als cursist dieper in op de verschillende technieken en samen met de docent leer je je “eigen stijl” kennen die we dan weer verder gaan uitwerken.  De begeleiding is individueel. Elke les wordt afgesloten met een korte gemeenschappelijke werkbespreking.

In deze cursus leer je:

  • experimenteren met meer varianten van het portrettekenen 
  • de portretstijl van vijf bekende kunstenaars bekijken;
  • jouw eigen stijl ontdekken en waarderen;
  • portret schilderen in acrylverf;
  • tekenen naar model.

Carina: "Een cursist heeft ook meer vrijheid in deze lessen, ik rijk je veel technieken en materialen aan, als docent ondersteun ik je met alle ervaring die ik heb maar als ik zie dat je wat langer wilt doen over een bepaald onderwerp of een bepaalde tekening in een materiaalsoort dan zal ik dat precies voor jou op maat ondersteunen".

Lessen: 7 lessen van 2 uur;

Dag en Tijd: vrijdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur

Data eerste cursus: 20 en 27 januari en 3, 10, 17 en 24 februari en 10 en 17 maart 2017

Locatie: De Zevensprong in Houten

Prijs: 180,- euro (incl. btw) 

Materiaal: alles is in de prijs ingebrepen;

Minimum aantal deelnemers: de cursus gaat door bij een minimum aantal van 7 deelnemers. Maximum aantal deelnemers is 12-13 personen. Uiterlijk een week voor de startdatum van een cursus hoort u of de cursus niet doorgaat.

Inschrijven: graag via het inschrijfformulier