COLORATO! Teken- en schilderlessen in Houten

CURSUS PORTRET ZIEN EN TEKENEN

Heeft u altijd willen tekenen maar het u het altijd uitgesteld of niet gedurfd? Onder begeleiding van docente Carina van der Sluis leert u stap-voor-stap portretten tekenen. 

1. Het begint allereerst met goed leren kijken. Hoe groot is de ruimte tussen ogen en neus, waar staat de neus in het gezicht, is het gezicht rond of hoekig en hoe verandert de schaduw in een gezicht hierdoor, hoe veranderen lijntjes en rimpels een gezicht etc. Door goed te leren kijken wordt je tekenhand de printer van je ogen.

2. Ieder materiaal schept zijn eigen sfeer. Bij portret tekenen werken we daarom met verschillende materialen, zoals gewone potloden, houtkool of Conté krijt. Je leert tekenen in zwart-wit en in kleur.

3. Stap voor stap. De lessen zijn zo opgebouwd dat iedereen aan het einde van de cursus een goed portret kan tekenen. We beginnen met het tekenen van neuzen, monden, ogen en oren. Vervolgens gaan we de schaduwen en vlakken in een portret bestuderen en weergeven. Uiteindelijk zal er ook ruimte zijn voor karikatuurtekenen, waarbij bepaalde karakteristieke eigenschappen in een portret uitvergroot worden. Aan het einde van elke les bekijken we de tekeningen met elkaar. De begeleiding is individueel. Elke les wordt afgesloten met een korte gemeenschappelijke werkbespreking.

Lessen: 7 lessen van 2 uur;

Dag en Tijd: dinsdagavond van 20:00 tot 22:00 uur

Data eerste cursus: 17, 24 en 31 januari en 7, 14, en 21 februari en 7 maart 2017.

Locatie:Basischool de Zevensprong in Houten

Prijs: 175,- euro (incl. btw) 

Materiaal: alles is in de prijs ingebrepen;

Minimum aantal deelnemers: de cursus gaat door bij een minimum aantal van 7 deelnemers. Maximum aantal deelnemers is 12-13 personen. Uiterlijk een week voor de startdatum van een cursus hoort of de cursus niet doorgaat.

Inschrijven: graag via het inschrijfformulier

 

    

    


Bovenstaande zijn voorbeelden van cursisten.